IKAR CZIKAR CZ

Kuchařka emocí (Kamila Podivínová)11.1.2015
 

5
 počet hodnocení: 1
přečtené 1630, Komentáře 1

 

Kuchařka emocí


Polévka ala eintopf
Nakrájejte vše, co vám přijde pod ruku. Začněte cibulí a nezapomeňte si sáhnout do oka, abyste jídlo dobře osolili. V počtu cibulí se meze nekladou, krájejte dokud je třeba. Pak popadněte papriku a nasekejte ji sekáčkem na maso. Rajčata dejte do hluboké mísy a rozdrťte je pěstí (pro silnější povahy: rajčata dejte do pevného sáčku a použijte paličku na maso). Do hrnce vylijte plechovku fazolí a řádně opepřete, čím víc, tím líp. Vhoďte hrstku hnědého cukru a nasekejte petrželku.
Všechny ingredience promíchejte rukama. Vyhrňte si před tím rukávy, anebo ne, ať to má lepší říz.
Nechte suroviny pořádně probublat a přilijte litr vody (nebo radši dva, ať se to pořádně podusí).
Přihoďte koriandr, nové koření, špetku čili, pískavici, kmín, trochu meluzíny a pár kapek deště.
Až se polévka začne vařit, nechejte ji 20minut pod pokličkou a hotovo! Pro fajnšmekry: před servírováním polévku ozdobte nastrouhaným česnekem.


Depresivní dezert
Vezměte kávová zrna a hoďte je do tvarohu, ten dochuťte citronem, smetanou, kaviárem a lopatou hlíny. Vše řádně smíchejte, přihoďte cukrové perličky, kousky stoprocentní čokolády, jahody v notném stádiu rozkladu a floky do bot. Dezert bude tuhnout v ledničce dva dny a pak ho vyhoďte. V případě delšího skladování doporučujeme vypít koktejl Molotov na kuráž.


Relativní hlízy
Běžte na zahradu a sesbírejte relativně zralé hlízy, ty oloupejte a nechte přes noc nabobtnat. Hlízy vařte ve vodě od nádobí a zalijte kečupem, řádně míchejte, dokud hlízy nezčernají.


Jáhly z podlahy
Zazvoňte u sousedů, zda by Vám nevrátili otvírák na víno, co jste jim půjčili. Zřejmě Vám ho nevrátí a domů se vrátíte řádně nas...štvaní a to je nejlepší doba na jáhly. Vložte je do hrnce, tak jak jsou a dejte do vany. Pusťte na ně proud vody a nechejte pár hodin reagovat. Zanedlouho uslyšíte bouchání na dveře, ale nečekejte, že Vám Vaši sousedi nesou otvírák na víno. Zaujměte pozici lotosový květ a představujte si, že jste u moře, což vzhledem k půlmetrové hladině vody ve Vašem bytě nebude problém.


Salátová mísa
Nasaďte si salátovou mísu na hlavu a běhejte s ní po bytě, po každém kolečku otevřete lednici a ústa si řádně vyplňte listy salátu různých velikostí. V případě, že nemůžete popadnout dech, vypijte panák olivového oleje.


Špagety „co dům dal“
Uvařte špagety, jak jste zvyklí a ozdobte s nimi fasádu domu. Bohatě postačí, když je budete vyhazovat z balkónu a křičet: „Co dům dal“.


Švestkový koláč bez švestek
Nasbírejte švestky a řádně je propláchněte. Připravte si hrubozrnou mouku, vysypte na ni jedlou
sodu, sůl, hobliny, roztrhané stránky z Vašeho oblíbeného románu, přilijte pár kapek inkoustu, octa,oleje, vanilkové esence, zelený čaj a rum. Nechte pár hodin kvasit a v mezidobí snězte všechny
švestky. Při dlouhé chvíli si můžete uvařit grog z románu Josefa Váchala, nebo si můžete vyřezat
ornamenty do nábytku. Po vykynutí těsta ho raději vyhoďte, stejně by Vám bez švestek nechutnalo.


Špargl po uhlířsku
Kupte si svazek šparglu, pečlivě ho omyjte pod proudem vody a nechejte odkapat. Mezitím si vytáhněte vál a posypte ho popelem, špargl v něm vyválejte a po té ho vyrovnejte na plech vyložený pečícím papírem. Vše strčte do trouby, nejlépe plynové. Pusťte plyn a počkejte pár minut. Potom za mocného křiku: „Utíká plyn!“ troubu vypněte a otevřete všechna okna a dveře. A špargl je hotov.


Hummus
Otevřete plechovku s cizrnou a její obsah pečlivě rozžvýkejte. Takto zpracovanou cizrnu přesuňte do mísy a nasekejte na ni čerstvý koriandr. Za stálého míchání přilévejte kečup, dokud se Vám neudělá mdlo.


Kuře na víně
Do hrnce nalijte láhev vína a vhoďte do něj kuře vytažené z mrazáku. Nechejte pár dní působit, dokud kuře nezačne jevit známky života.


Horský čaj – zaručeně zvedne náladu
Jděte do hor pro divotvorné býlí (což je vše, co vypadá nestandartně, tedy to, co neroste běžně kolem paneláku). Můžete nasbírat i kamínky a vše vhodit do kotlíku. Vše zalijte ledovou vodou ze studánky. Pak si stoupněte na jednu nohu a v této pozici setrvejte jednu hodinu, pak to zopakujte na druhé noze. Po té skákejte jako žába, dokud se neunavíte. Nakonec si kotlík vylijte na hlavu, abyste si pamatovali, že nemáte věřit všemu, co přečtete.


Škubánky s mákem
vytiskněte si veškerý obsah Vaší mailové schránky, obzvláště maily, které jsou silně výživné.
Vytisknutou korespondenci rozervěte na tisíce kousků (upozornění: příprava na tento pokrm může trvat mnoho dní). Hotovou směs vsypte do prádelního hrnce, nemíchejte, netřepejte. Tato třaskavina vyžaduje opatrné zacházení, proto udržujte bezpečný odstup, asi tak na vzdálenost vyvařovací
vařečky. Po dodržení všech pokynů si připravte zralé makovice. Vyvrtejte do tobolky otvor svými zuby, v případě, že jste nedbali pokynů, a zdá se Vám, že jste nějak moc v pohodě a přestaly Vás bolet svaly od několikadenního trhání dopisů, tak makovice nebyla zralá. Naleznete-li v makovici zrnka máku, vhazujte je zrnko po zrnku do prádelního hrnce na vzdálenost vařečky. Až budete hotovi, směs v žádném případě nepožívejte! Pokud tak učiníte vyhledejte lékařskou pomoc.

Kapitola 1-1 z 1
hodnotit:
hodnotit
12345

 


Komentáře

Babeta4.9.2015
 

Dobrý den, Kamilo, je to vtipné, jen nechápu proč je to mezi kuchařkami ... :o(

Upozornění správce

Napište text v rámečku do pole pod ním. V případě, že nebude správně vyplněný, mail_to_by_send

sec



Návštěvník

 

Profil autora

Kamila Podivínová

O mně

Co na tom záleží, každý máme jiný pohled na svět. Jsme tu spolu a přece nejsme...

 

Všechna moje díla


Mediální partneři projektu:

 

 

  • AGENTURA MÁM TALENT SPOLUPRACUJE S TĚMITO NAKLADATELSTVÍMI: Albatros Media, Alpress, Amenius, Arkus, Baronet, Beta - Dobrovský, Brána, Carpe Diem, Dobrovský, Dokořán, Egmont, Epika, Epocha, Euromedia Group, EvitaPress (SK), Grada Publishing a.s., Hejkal, Host, JaS, Jota, Ikar (SK), Koruna (SK), agentura Krigl, Lekmoty, Mladá Fronta, Moba, Monument, Nakl. 65. pole, Nava, Paseka, Portál, Šulc - Švarc, Vašut, Viking, Vyšehrad


                    
  •  
  •  

  •